Kamnoseštvo Ika-um predstavlja skupina predanih mojstrov kamnosekov, specializiranih za načrtovanje, izdelavo in montažo vseh vrst izdelkov iz naravnega kamna. Ustvarjamo čudovite izdelke iz kamna, projekte pa izvajamo po celi Sloveniji, ter tudi v tujini.

Spoznajte nas

Kamnoseštvo & restavratorstvo IKA-UM je podjetje z dolgoletnimi izkušnjami na področju obdelave kamna (zlasti dolenjskega naravnega kamna) ter ohranjanja kulturne dediščine. Naše podjetje ima 7 redno zaposlenih kamnosekov ter akademskih restavratorjev. Kamen, kot osnovno surovino za potrebe ohranjanja kulturne dediščine pridobivamo na področju Dolenjske in Posavja. V ponudbi imamo tudi vse bolj iskane apnence in marmorje ter široko paleto granitov.

Postati želimo eno od petih najpomembnejših slovenskih podjetij za izdelavo in restavriranje najzahtevnejših kamnoseških izdelkov. V kombinaciji z uporabo najsodobnejše tehnologije želimo ohranjati ročno obdelavo ter tradicionalno rabo kamna, ki se kaže v masivnih elementih.

Želimo ohranjati tradicionalno obdelavo in rabo kamna, ju s sodobnimi pristopi ter svežimi oblikovalskimi idejami vključevati v sodobno zunanjo in notranjo arhitekturo ter z izkušnjami in izobraženim kadrom ohranjati kulturno dediščino.

Stopite v stik z nami

 

Pošlji sporočilo

Kontaktni podatki

Zagrad 3, Zagrad; 8275 Škocjan

Mobitel: 00386 40 378 388

Telefon: 00386 7 307 61 22

info@ika-um.si